Meest voorkomende vragen & oplossingen voor gebruikers
Het kan voorkomen dat je een laadpas van een aanbieder hebt waarmee wij nog geen roamingovereenkomst hebben afgesloten.
Wat je kunt doen:
1. Check hier of jouw laadpasaanbieder in het overzicht voorkomt.
2. Blijkt dit niet het geval te zijn? Neem dan contact met ons op zodat wij alsnog met deze aanbieder een roamingovereenkomst aan kunnen gaan en je zo snel mogelijk alsnog gebruik kunt maken van het laadpunt met jouw laadpas.
3. Staat je laadpasaanbieder wél in het overzicht maar wordt deze laadpas nog steeds als ongeldig gezien? Wellicht heeft de eigenaar van het laadpunt de laadlocatie beperkt toegangelijk gesteld. Dat wil zeggen dat alleen toegewezen laadpassen gebruik kunnen maken van het laadpunt.
4. Betreft het een nieuwe laadlocatie? Voor sommige pasproviders neemt het enkele werkdagen in beslag voordat deze laadpassen geaccepteerd worden op nieuwe laadlocaties.
Niet opgelost? Neem dan telefonisch contact met ons op: +31(0)85 076 09 99.
Probeer de volgende manieren om de kabel alsnog te kunnen ontkoppelen:
1. Heb je de laadsessie op uw voertuig gestopt? Probeer dan eens om uw laadpas alsnog eens voor de kaartlezer van het laadpunt te houden zodat de laadkabel alsnog wordt vrijgegeven.
2. Na het stoppen van een laadsessie kan het zijn dat het laadpunt de kabel pas vrijgeeft nadat je deze éérst uit het voertuig hebt gehaald.
3. Start een nieuwe laadsessie door je laadpas opnieuw voor de kaartlezer te houden. Stop deze laadsessie door je laadpas opnieuw voor de kaartlezer te houden. De laadkabel zou nu vrijgegeven moeten worden.
4. Neem contact op met de eigenaar van de locatie. De eigenaar kan op afstand een laadkabel vrijgeven op laadpunten wanneer nodig.
Niet opgelost? Neem dan telefonisch contact met ons op: +31(0)85 076 09 99.
1. Er is een beperkt vermogen beschikbaar voor de laadpunten. Wanneer er meerdere voertuigen tegelijk aan het laden zijn, kan dit de laadsnelheid beïnvloeden.
2. Er wordt gebruik gemaakt van active load balancing. Wellicht is er beperkt vermogen beschikbaar op het moment dat je de laadsessie hebt gestart.
3. Wanneer je voor een langere periode niet de laadsnelheid haalt die je verwacht, kan het zijn dat de communicatie van de load balancer en het laadpunt verbroken is. Neem hiervoor contact op met de eigenaar van de locatie.
Meest voorkomende vragen & oplossingen voor laadpaal eigenaren
Blijft het probleem zich voordoen? Neem dan contact op met je installateur.
Wat zijn de kosten van een laadsessie?
Plugfuse hanteert geen vaste laadkosten, maar stelt de eigenaar van het laadpunt in staat om zelf een laadtarief in te stellen. Daarnaast kunnen laadpasaanbieders ook een service fee rekenen voor het gebruik van hun laadpas. Check voor het actuele laadtarief de app van jouw laadpasaanbieder.
Het starten van een laadsessie
Stap 1
Steek de laadkabel in het socketcontact van het laadpunt en in het laadcontact van het voertuig.
Heeft het laadpunt een vaste kabel? Steek dan direct de kabel van het laadpunt in het laadcontact van het voertuig.
Stap 2
Houdt je laadpas of laadtag voor de kaartlezer op het laadpunt.
Goed bezig! De laadsessie wordt nu gestart
Het stoppen van een laadsessie
Stap 1
Houdt je laadpas of laadtag voor de kaartlezer van de laadpaal.
Stap 2
Wacht enkele seconden tot de laadsessie is gestopt en je kunt de laadkabel uit de laadpaal en het voertuig nemen.
Heeft de laadpaal een vaste kabel? Dan wordt alleen de kant aan het voertuig losgekoppeld.
That’s all! Je kunt weer vertrekken!