Krijg je na het voorhouden van je laadpas of laadtag een rode LED of melding op het display dat uw pas ongeldig is?
Het kan voorkomen dat je een laadpas van een aanbieder hebt waarmee wij nog geen roamingovereenkomst hebben afgesloten.

Wat je kunt doen:
1. Check hier of jouw laadpasaanbieder in het overzicht voorkomt.

2. Blijkt dit niet het geval te zijn? Neem dan contact met ons op zodat wij alsnog met deze aanbieder een roamingovereenkomst aan kunnen gaan en je zo snel mogelijk alsnog gebruik kunt maken van het laadpunt met jouw laadpas.

3. Staat je laadpasaanbieder wél in het overzicht maar wordt deze laadpas nog steeds als ongeldig gezien? Wellicht heeft de eigenaar van het laadpunt de laadlocatie beperkt toegangelijk gesteld. Dat wil zeggen dat alleen toegewezen laadpassen gebruik kunnen maken van het laadpunt.

4. Betreft het een nieuwe laadlocatie? Voor sommige pasproviders neemt het enkele werkdagen in beslag voordat deze laadpassen geaccepteerd worden op nieuwe laadlocaties.

Niet opgelost? Neem dan telefonisch contact met ons op: +31(0)85 076 09 99.
Het kan voorkomen dat je laadkabel niet automatisch wordt losgekoppeld na het stoppen van een laadsessie. Dit kan een configuratie in het laadpunt zijn, of een instelling van het gekoppelde voertuig.

Probeer de volgende manieren om de kabel alsnog te kunnen ontkoppelen:
1. Heb je de laadsessie op uw voertuig gestopt? Probeer dan eens om uw laadpas alsnog eens voor de kaartlezer van het laadpunt te houden zodat de laadkabel alsnog wordt vrijgegeven.

2. Na het stoppen van een laadsessie kan het zijn dat het laadpunt de kabel pas vrijgeeft nadat je deze éérst uit het voertuig hebt gehaald.

3. Start een nieuwe laadsessie door je laadpas opnieuw voor de kaartlezer te houden. Stop deze laadsessie door je laadpas opnieuw voor de kaartlezer te houden. De laadkabel zou nu vrijgegeven moeten worden.

4. Neem contact op met de eigenaar van de locatie. De eigenaar kan op afstand een laadkabel vrijgeven op laadpunten wanneer nodig.

Niet opgelost? Neem dan telefonisch contact met ons op: +31(0)85 076 09 99.
Je hebt zojuist een laadsessie gestart maar de laadsnelheid is niet wat je verwacht? Dit kan meerdere oorzaken hebben:

1. Er is een beperkt vermogen beschikbaar voor de laadpunten. Wanneer er meerdere voertuigen tegelijk aan het laden zijn, kan dit de laadsnelheid beïnvloeden.

2. Er wordt gebruik gemaakt van active load balancing. Wellicht is er beperkt vermogen beschikbaar op het moment dat je de laadsessie hebt gestart.

3. Wanneer je voor een langere periode niet de laadsnelheid haalt die je verwacht, kan het zijn dat de communicatie van de load balancer en het laadpunt verbroken is. Neem hiervoor contact op met de eigenaar van de locatie.
Nog niet. Wij zijn voortdurend bezig om nieuwe features uit te rollen en zo ook meerdere betaalmethoden.
Het kan voorkomen dat er een softwareprobleem is ontstaan in het laadpunt. log in met je Plugfuse-account en herstart het laadpunt. Je kunt ook het laadpunt resetten door deze geheel stroomloos te maken en daarna weer in te schakelen.

Blijft het probleem zich voordoen? Neem dan contact op met je installateur.
Wanneer het laadpunt een rode LED of storingsmelding op het display weergeeft, neem dan contact op met Plugfuse support. Dit kan telefonisch via (+31)(0)85 076 09 99 of per mail via support@plug-fuse.com.