Toegankelijkheid van uw laadpunt instellen

U kunt uw laadpunt op verschillende niveau’s toegankelijk maken voor gebruikers. Binnen Plugfuse heeft u de volgende drie opties:

  • Openbaar
    Het laadpunt accepteert alle laadpassen van externe laadpasproviders en zal deze laadsessies registreren en deze worden automatisch vergoed. Deze optie is het beste voor (semi-)openbare laadlocaties zoals bijvoorbeeld een parkeerplaats op een bedrijventerrein.
  • Privé
    Het laadpunt accepteer alléén laadpassen die zijn toegevoegd aan een toegangsgroep. deze toegangsgroep dient te worden gekoppeld aan de locatie waarin de laadpaal zich bevindt. Klik hier voor meer informatie over toegangsgroepen. Deze optie wordt bijvoorbeeld gebruikt voor iemand met een thuislader die wél automatische vergoeding voor de laadsessies wil ontvangen.
  • Lokaal
    Het laadpunt accepteert alléén laadpassen die zijn toegevoegd aan de whitelist van de lader. Deze laadsessies worden niet vergoed en alle laadsessies gestart met deze laadpassen zijn dus vrijgesteld van betaling. Deze optie is bijvoorbeeld handig als u handmatig uw verbruik wilt bijhouden zonder automatische verrekening.